Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Συγκοίμηση; Όχι, ευχαριστω!


 Γενικά για μένα ο ύπνος είναι προσωπική υπόθεση και ζωτικής σημασίας. Για να καταλάβεις στο κρεβάτι μου, την ώρα του ύπνου, ανέχομαι μόνο την κουβέρτα μου. Τον όρο co sleeping -"συγκοίμηση" τον ανακάλυψα όταν γέννησα, μέχρι τότε μου ήταν παντελώς άγνωστος! Μέχρι μια ηλικία συμφωνώ με την συγκοίμηση (είτε στο ίδιο κρεβάτι είτε στον ίδιο χώρο) αλλά ας μην του βγάζουμε τα μάτια λέγοντας ότι το παιδί θα φύγει από το κρεβάτι των γονιών όταν νιώσει έτοιμο...

Είμαι σίγουρη πως  κι εσύ έχεις διαβάσει πολλά για τα οφέλη της συγκοίμησης, από επιστημονικές μελέτες μέχρι την μαλακία της κάθε μαμάς. Ήρθε η στιγμή να σου πω τον λόγο για τον οποίο δε γουστάρω την συγκοίμηση ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!!!

1. Η ξεκούραση και η ηρεμία είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουν και οι δυο γονείς να ανταπεξέλθουν στους πολλαπλούς ρόλους της καθημερινότητας! Πιστεύω ακράδαντα πως η κουρασμένη και αγχωμένη μαμά δεν είναι "καλή" μαμά και φυσικά αυτό επηρεάζει την ψυχολογία της!!

2. Η κρεβατοκάμαρά μας είναι ο μόνος χώρος ιδιωτικότητας και η νύχτα η μόνη free kids ώρα. Αναρωτήθηκες πόσες ώρες, κατά την διάρκεια της ημέρας, έχεις διαθέσιμες για να βρεθείς μόνη με τον σύντροφό σου να μιλήσεις, να παραπονεθείς, να σχεδιάσεις το μέλλον, να χαλαρώσεις....; Η κρεβατοκάμαρα είναι το πιο "ιερό" μέρος του σπιτιού αφού μετά από την πίεση, την κούραση και το στρες της ημέρας είναι το βάλσαμο για την ψυχή και το σώμα!


3. Η συγκοίμηση και το κλισέ "Δεν θα βάλω τον άντρα μου πάνω από το παιδί μου" είναι η πιο ανόητη δικαιολογία του μαμαδοκόσμου πρώτον γιατί έτσι απαρνιέσαι τον ρόλο της συντρόφου (που μεταξύ μας αυτός ο ρόλος σε έκανε και μάνα για να μας τα ζαλίζεις τώρα) και δεύτερον η εξορία του έρμου του μπαμπά σε καναπέδες και παιδικά δωμάτια δεν είναι ότι πιο ευχάριστο για αυτόν και στο φινάλε στερείται το στοιχειώδης δικαίωμα να κοιμηθεί ήρεμα και άνετα στον χώρο του.

4. Πόσα άτομα μπορούν να κοιμηθούν άνετα και χωρίς διακοπές σε ένα τυπικό διπλό κρεβάτι;

5. Τι γίνεται με το ωράριο του ύπνου στα μεγαλύτερα παιδια;;; Κοιμάστε νωρίς μαζί με το παιδί ή το ξενυχτάτε μέχρι να νυστάξετε κι εσείς για να πάτε όλοι μαζί για ύπνο;

Κάνε Like στο Black Sheep Mom στο Facebook

Βέβαια εννοείτε πως υπάρχουν και φάσεις που η συγκοίμηση "επιβάλλεται"!!!!

1. Κατά την διάρκεια του θηλασμού το να κοιμάσαι μαζί με το μωρό σου είναι το ιδανικό αφού δεν χρειάζεται να σηκώνεσαι κατά την διάρκεια της νύχτας για να ταΐσεις το μωράκι σου και δεν αναστατώνεις τον ύπνο του.

2. Όταν το παιδάκι σου είναι άρρωστο ελέγχεις καλύτερα την θερμοκρασία του ή του δίνεις το φάρμακό του χωρίς να το ταλαιπωρήσεις περισσότερο.

3. Μερικά Σάββατα είναι ιδανικά για family sleeping ! Δεν υπάρχει πρωινό ξύπνημα την επόμενη ημέρα, είμαστε όλοι πιο χαλαροί και η Κυριακή που ξημερώνει είναι ιδανική για οικογενειακές αγκαλιές,ζουζουνίσματα και χουζούρεμα στο "μεγάλο" κρεβάτι.


Άρα καταλήγω στο συμπέρασμα : Δε με ενδιαφέρει αν θες να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με τα παιδιά σου μέχρις ότου να πάνε φοιτητές! Δε με ενδιαφέρει αν νοικιάσεις γκαρσονιέρα για τον άντρα σου για να μπορεί να κοιμάται άνετα! Είναι δικαίωμά σου και γούστο σου και καπέλο σου! Μείνε στην άποψή σου και συνέχισε τις συνήθειες σας αφού πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο για την φαμίλια σου!

Με εκτίμηση,
Το Μαύρο Πρόβατο.


Στείλε την άποψή σου ή την ιστορία σου στο mail blacksheepmomm@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άφησε το σχόλιό σου!